Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

Om naast mijn werk ook voor anderen van betekenis te kunnen zijn, vind ik het leuk om mijn kennis te delen. Zo begeleidde ik middelbare scholieren bij het opzetten van hun “Junior Company”. Tijdens Junior Company richten bovenbouw-leerlingen hun eigen bedrijf op en runnen dit gedurende een schooljaar. Ze ontdekken onder meer waar hun talenten liggen en ontwikkelen belangrijke vaardigheden, zoals creativiteit, samenwerken, zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid nemen. Ontzettend leuk om dit te begeleiden.

Even geleden heb ik de linkedin groep “Stages Integrale Veiligheid” opgezet. Ik weet hoe lastig het kan zijn om na je studie een eerste baan te vinden. Een goede QHSE stage in de industrie helpt daarbij. Bedrijven kunnen hier kosteloos hun HBO IVK stage aanbieden en HBO IVK studenten kunnen zich hier presenteren. Iedere dag groeit deze groep met enthousiaste studenten en bedrijven. Op naar vele goede matches!

QHSE Professionals steunt Microkrediet voor Moeders. Een mooi initiatief dat microkredieten verstrekt aan de allerarmste vrouwen in Azië. Hiermee kunnen zij een eigen bedrijfje starten, een eigen inkomen verdienen en zorgen voor hun gezin. Ondernemerschap helpt! En daar help ik graag aan mee.

Lokale ondernemers ondersteun ik graag. In combinatie met fairtrade produkten is de Wereldwinkel Pijnacker een fijne samenwerkingspartner voor mij. Hier kan ik terecht voor al mijn relatiegeschenken, zij denken mee en hebben altijd weer leuke, nieuwe ideeën. Tony Chocolonely hoort daar ook zeker bij.

Elk kind verdient een jeugd zonder zorgen. Om gelijk te zijn, aan vriendjes of vriendinnetjes. Ook een fiets, ook eens nieuwe kleren. Eindelijk een dagje uit, een nieuw dekbed of tóch een cadeautje van de Sint. Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien. Als moeder van drie kinderen weet hoe fijn en belangrijk het is om ze op te laten groeien zonder zorgen.  Kinderhulp is daarom voor mij een belangrijk goed doel om te steunen.