HSE Specialist / Veiligheidskundige

Code 1562
Regio west
Datum vacature 12 januari 2021

Bedrijfsinformatie

Onze opdrachtgever is een jong, dynamisch en innovatief bedrijf dat high-end buizen ontwerpt en produceert voor de olie & gas industrie en andere markten binnen de energietransitie. Zij zijn een jonge wereldwijd opererende multinational en het product dat zij ontwerpen heeft het potentieel om een belangrijk alternatief voor staal te zijn in de olie & gas industrie. Het hoofdkantoor bevindt zich in IJmuiden, hier werken ongeveer 100 mensen. Voor hen zoeken wij een HSE Specialist / Veiligheidskundige.

Functieomschrijving

In deze nieuwe rol als HSE Specialist heb je de belangrijke taak om de prestaties op het gebied van Health, Safety & Environment (HSE) structureel op een nog hoger niveau te brengen. Je bent het eerste aanspreekpunt bij het analyseren en voorkomen van veiligheidsincidenten. Als veiligheidsdeskundige ga je zelfstandig, proactief en op empathische wijze aan de slag en weet je collega’s te enthousiasmeren om samen te bouwen aan een “Strong Safety Culture” binnen de gehele organisatie.
Onze opdrachtgever streeft naar een sterke, integrale veiligheidscultuur, waarbij elke werknemer zich verantwoordelijk voelt voor veiligheid. En zich van dag-tot-dag inzet om onveilige omstandigheden en gedrag te benoemen en zelf naar voren stapt om deze te corrigeren. In jouw rol als HSE Specialist ga je een belangrijke bijdrage leveren aan dit veiligheidsbeleid.

Specifieke taken zijn:

 • Centraal coördinatiepunt voor (bijna) ongevallen, onveilige situaties en milieu-incidenten; incidentanalyse uitvoeren en opvolging van noodzakelijke preventieve en correctieve maatregelen.
 • Je bent als expert betrokken bij het opstellen van risicoanalyses (RI&E en TRA), verbetervoorstellen (laten) uitvoeren en begeleiding bij het verder gezonder & veiliger maken van bedrijfsactiviteiten.
 • Organiseren en uitvoeren van ‘Veiligheidsrondes’, werkplek inspecties, HSE voorlichting, Toolboxen en training geven met behulp van veiligheidsgedrag programma’s over de gevaren en risico’s op de werkplek.
 • Mede zorgen voor een sterker veiligheidsbewustzijn in de organisatie en leiderschap creëren bij medewerkers bij het naleven van interne veiligheidsregels en “Life-Saving Rules” uit de industrie.
 • Beknopte en heldere rapportages met relevante KPI’s die goed beeld geven van HSE prestaties en inzicht geven waar verbetermogelijkheden zijn.
 • Verantwoordelijk voor de beoordeling van de gevaars- en milieuaspecten bij de introductie van nieuwe stoffen en chemicaliën.

Je maakt deel uit van een team bestaande uit een Quality Engineer, Quality Controller en HSE Specialist,je rapporteert aan de QESH Manager.

Functie eisen

 • Afgeronde opleiding op HBO niveau richting techniek, chemie of vergelijkbaar aangevuld met een afgeronde MVK of HVK-opleiding.
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie in een productie of industriële omgeving.
 • Pragmatisch, sterk in het plannen en organiseren, analytisch, integer en een teamspeler.
 • Kan duidelijk communiceren op verschillende niveaus, van management tot werkvloer.
 • Goede ‘voelsprieten’ zodat je weet wanneer afstemming nodig is en draagvlak creëert of handhaving en escalatie kunt toepassen.
 • Specifieke kennis op het gebied van machineveiligheid en veiligheidsmanagement systemen zoals ISO45001 is een pré.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Wat bieden wij

Een functie in dynamisch, groeiend en innovatief bedrijf. Een marktconform salaris, een gedegen pensioenregeling, 32 vakantiedagen (op basis van 40 uur). De bedrijfscultuur is ondernemend, pionierend en collegiaal.

Aanvullende informatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Alice van den Berge via 06-40526368 of via info@qhse-professionals.nl

QHSE-Professionals is het werving & selectie bureau voor vaste banen en interim posities op het gebied van Quality, Health, Safety & Environment (Kwaliteit, Veiligheid, Arbo en Milieu). Wij bemiddelen in functies als SHEQ Manager, Kwaliteitsmanager, KAM Coördinator, Quality Assurance Officer, Manager HSE, Veiligheidskundige, QA engineer, QHSE Advisor, KAM Coordinator, HVK ’er en MVK ’er en werken voor opdrachtgevers in onder meer de (petro)chemie, biochemie, renewables, maritiem, olie & gas, logistiek, kunststof, metaal, food, farmacie, facilitair, ICT en hightech industrie.

Eigenschappen van deze vacature

Type

 • Vast