Senior HSSE Adviseur Wind Offshore (32-40 uur)

Code1648
PlaatsIJmuiden
Regiowest
Datum vacature22 oktober 2021

Bedrijfsinformatie

Onze opdrachtgever is actief in de energiesector en loopt voorop in de energietransitie. Zij ontwikkelen, bouwen en beheren duurzame energieprojecten. Er werken bij deze organisatie 3000 medewerkers. De afdeling Wind Operations Offshore ontwikkelt, bouwt en beheert windparken op zee in Noordwest Europa. Zij voeren het integraal asset management uit voor het windparken voor de kust van IJmuiden, de kust van Noordwijk en de kust van Zeeland. Voor hen zoeken wij een Senior HSSE Adviseur Wind Offshore.

Functieomschrijving

Wat ga je doen?
Het management team adviseren in complexe HSSE afwegingen binnen de Offshore Wind industrie.

Als Senior HSSE Advisor ondersteun je het Asset Operations MT bij onderhoudsprojecten en dagelijkse operationele zaken. Je zorgt ervoor dat het (Engelstalige) HSSE beleid bekend is en nageleefd wordt. Je maakt regelmatig onderdeel uit van projectteams en je geeft onafhankelijk advies binnen je vakgebied. Onze opdrachtgever heeft niveau 4 op de veiligheidscultuur ladder en zij hebben als doel om deze vast te houden en uit te bouwen. Jij helpt het team in haar ontwikkeling hiertoe. In deze functie rapporteer je functioneel aan de Manager Asset Operations - Offshore Wind en val je hiërarchisch onder de directeur HSSEQ.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • Het beheren, evalueren en continu verbeteren van het HSSE systeem en borgen van compliancy op het gebied van wet- en regelgeving en standaarden;
 • Het adviseren en toezicht houden op HSSE gebied op 5 operationele windparken, en het inbrengen van operationele HSSE ervaringen en adviezen in nieuw te bouwen parken;
 • Het (mede) uitvoeren van de RIE's en het organiseren van calamiteitenoefeningen;
 • Het verder versterken van het veiligheidsbewustzijn en gewenst gedrag van collega's, o.a. door ontwikkelen en geven van project specifieke training, voorlichting en coaching;
 • Het onderhouden van contacten met alle relevante uitvoerende overheidsdiensten (zoals SodM, Kustwacht, etc.)

Functie eisen

 • Je hebt een HVK-diploma of vergelijkbaar of bent bereid deze te behalen;
 • Je beschikt over minimaal 3 jaar offshore ervaring als Senior HSSE Advisor (of vergelijkbaar) in de wind-, maritieme- of offshore sector;
 • Je kunt je nieuwe omgevingen en situaties snel eigen maken. Je hebt focus, lef en executiekracht. Hiermee weet je de beoogde doelstellingen te realiseren in een steeds sneller veranderende organisatie.
 • Internationale kennis en ervaring is een pre en je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel op management als operationeel niveau;
 • Je bent bereid regelmatig offshore te werken en bent GWO getraind of bereid om deze certificaten direct na aanstelling te behalen.

Wat bieden wij

Onze opdrachtgever streeft ernaar dat werk en privé samengaan én werkplezier voorop staat. Zodat je met een voldaan gevoel naar huis gaat en meer van je vrije tijd geniet. Dat is het echte werk.
Wij bieden een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een flexbudget van 14%, en lease auto en goede communicatiemiddelen, zodat je ook effectief thuis kunt werken.
Ouderschapsverlof, goede pensioenregeling en doorgroeimogelijkheden.
Bij een organisatie waar veiligheid en gezondheid een kernwaarde is.

Aanvullende informatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Alice van den Berge via 06-40526368 of info@qhse-professionals.nl

QHSE-Professionals is een werving & selectie en recruitmentsupport bureau voor vaste banen en interim functies op het gebied van Quality, Health, Safety & Environment (Kwaliteit, Veiligheid, Arbo en Milieu). Wij bemiddelen in functies als SHEQ Manager, Kwaliteitsmanager, KAM Coördinator, Quality Assurance Officer, Manager HSE, Veiligheidskundige, QA engineer, QHSE Advisor, KAM Coordinator, HVK ’er en MVK ’er en werken voor opdrachtgevers in onder meer energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritime, automotive, ICT en logistiek.

Eigenschappen van deze vacature

Type

 • Vast

Functiegroep

 • Industrie
  • Olie, Energie en Water

Functienaam

 • Manager

Functieniveau

 • senior